El a văzut pentru prima dată un păianjen păun în timp ce mergea pe jos prin parcul naţional Ku-inel-GAI Chase, aflat mai la nord de Sydney.
„Eu mereu mă uit la sol când merg pe jos, în special caut acarieni şi alte lucruri mici, şi aproape că am călcat pe acest mic păianjen. Aşa a început pasiunea mea”, a declarat Jürgen Otto.
Într-un document făcut public recent, Otto crede că există 48 de specii confirmate de păianjeni-păuni din genul Maratus. Aceştia au fost găsiţi mai ales în Australia de Vest. Multe altele specii aşteaptă confirmarea.
Păianjenii sunt în lungime de 3-5 milimetri şi aparţin familiei păianjenilor săritori, care are zeci de mii de membri. Cu ochii lor mari şi caracteristici aproape de cele ale mamiferelor, paianjenii arată şi se comportă diferit faţă de alţi paianjeni.
Culorile lor intense şi aprinse formează o parte esenţială a ritualurilor de curtare, la fel ca paunii şi Păsările Paradisului.
„Sunt destul de drăguţi, acesta este motivul pentru care oamenii sunt atraşi de ei. Ei se comportă foarte diferit faţă de modul în care oamenii cred că un păianjen s-ar comporta. Ei se comportă mai mult ca pisicile şi câinii, percep şi reacţionează la mediul din jurul lor”, explică Otto.
Otto administrează o pagină de Facebook dedicată arahnidelor colorate, care au mai mult de 61.000 de fani.
„Pentru mine, este important să documentez toate aceste specii de păianjeni şi comportamentul lor. Am vrut sa-l fac acolo (pe Facebook) pentru ca acesta să fie un registru public”, a explicat Jürgen Otto.
Otto este, de specialitate, expert naţional la Departamentul Agriculturii şi Resurselor de Apă din Australia.
„Dacă ştii ce căuţi, poţi găsi. Dar trebuie să fie atent să nu pierzi puii, în special, şi să nu-i striveşti”, a mai spus Jürgen Otto.
Sursa: The Guardian
Vă recomandăm şi aceste articole: